Tre frågor till Ellinor Hultman om Oscars Re-certifieringen av kvalitet- och miljöledningssystem

Hej Ellinor, kvalitetsansvarig på Oscar!

Vi har precis gått igenom re-certifiering av kvalitets- och miljöledningssystemen ISO 9001 samt ISO 14001 med förnyat certifikat som resultat helt utan avvikelser, bra jobbat!

 

Vad innebär det att vi har fått förnyat certifikat och hur går en sådan revision till?

Re-certifieringen innebär en genomlysning av alla företagets processer avseende lednings-, huvud och stödprocesser. Det görs genom extern revision för att säkerställa efterlevnad gentemot kraven standarderna sätter. Förnyat certifikat är ett tydligt bevis som påvisar efterlevnad och uppfyllnad av standarderna. Internt innebär resultatet ”inga avvikelser” ett gott betyg, ett kvitto på att vi har strukturerat arbetssätt som fångar upp händelser i verksamheten och får det dagliga arbetet att fungera. Bra jobbat från mig till alla! Då vi alla är delaktiga i våra framgångar.

 

Vad innebär det för våra kunder?

Gentemot kunder, samarbetspartners och andra intressenter är det oerhört viktigt att ha ett certifikat. Certifikatet är det slutliga beviset på att vi har ett etablerat kvalitets- och miljöledningssystem. Då vi arbetar med medicintekniska produkter är det även ett krav inom det medicintekniska regelverket att upprätthålla ett kvalitetsledningssystem.

 

Vad finns det för utmaningar med att upprätthålla en ISO-certifiering?

Den största utmaningen är att ”rätta alla i ledet…” Vi är ett litet företag med varierande kompetenser och erfarenheter av att arbeta strukturerat. Det gäller att lyfta alla, så att vi gemensamt drar åt samma håll. Ett välfungerande verksamhetssystem ska i det stora hela inte märkas av. Det är en integrerad del av verksamheten och det dagliga arbetet där man vet hur man ska agera och hantera det arbetsdagen bär med sig utan att man behöver stanna upp och ställa sig frågorna, vad gör jag, vem ska göra det och hur ska det göras?

 

Vi tackar för pratstunden och fortsätter efterleva och utveckla vårt kvalitet- och miljöledningssystem.