Pressmeddelande - Oscar Medtec går samman med systerföretag och inleder satsning på fysioprodukter

Oscar Medtec ägs sedan juni 2022 av den svenska industrikoncernen Indutrade. Ett uttalat mål för Oscar Medtec är tillväxt såväl organiskt som via förvärv. Som en del i denna tillväxtstrategi går bolaget nu samman med företaget Primed Fysio och Rehab AB. Primed erbjuder idag fysio- och träningsprodukter för sjukvård och rehabilitering samt produkter för kiropraktorer och naprapater. Detta sortiment kompletterar Oscars erbjudande av undersökningsmöbler för sjukvården.

 

Utöver undersökningsmöbler och läkemedelskylskåp kan nu Oscar Medtec även leverera fysioprodukter anpassade för sjukvårdens behov. Dessa produkter kommer lanseras under det nya varumärket Oscar Physio™. Varumärket Primed™ kommer fortsättningsvis användas för de produkter som riktar sig mot hjälpmedelsmarknaden och marknaden för kiropraktorer och naprapater. Primed Fysio och Rehab AB är ett tidigare familjeföretag med lång erfarenhet av att leverera kvalitetsprodukter till professionella terapeuter. Efter att Indutrade tog över som ägare 2022 har bolaget drivits av Fredrik Primnell från den tidigare ägarfamiljen. Fredrik kommer fortsätta arbeta vidare i Oscar-gruppen och leda affärsområdet Primed.

 

"Svensk sjukvård och dess behov av kvalitetsprodukter är något som alltid varit i fokus för oss på Oscar Medtec. Därför känns det bra att nu även kunna erbjuda dessa kunder ett noga utvalt sortiment av fysioprodukter", berättar Fredrik Löfgren VD på Oscar Medtec. ”Vidare får vi med Primed möjlighet att växa på för oss nya marknader i form av hjälpmedels- och kiropraktor/naprapatmarkanden", fortsätter Fredrik Löfgren.

 

Produkterna inom såväl Oscar Physio- som Primed-sortimentet består av en blandning av etablerade europeiska varumärken och egenutvecklade produkter.  Såväl träningsredskap som behandlingsbänkar och förbrukningsprodukter ingår i produktgrupperna. Sortimenten kommer fortsätta utvecklas i nära samarbete med användare och kunder.

 

» Oscar Physio
​​​​​​» Primed
» Ladda ner pressmeddelande

 

Kontakt:
Oscar Medtec AB
Fredrik Löfgren, VD
Fredrik.lofgren@oscarmedtec.se
0707–103828

 

Oscar Medtec är Skandinaviens ledande leverantör av läkemedelskylskåp, fysioprodukter och undersökningsmöbler för sjukvård, apotek, skola och omsorg. Företaget ingår i den svenska industri- och teknikkoncernen Indutrade och har egen utveckling och tillverkning i Kungälv. Oscar Medtec (med Primed) har 33 anställda och omsätter 110 Mkr.