PRESSMEDDELANDE - Oscar Medtec börjar erbjuda renoveringspaket för produkter som alternativ till nyinköp

 
 
Idag köper svensk sjukvård nya undersökningsmöbler när de antingen passerat en kalkylerad livslängd eller har fått någon typ av slitage eller funktionsproblem. Detta beteende är ju vare sig speciellt hållbart eller ekonomiskt fördelaktigt. Som långvarig partner och leverantör till svensk sjukvård har detta arbetssätt historiskt gynnat Oscar Medtec. Nu väljer Oscar Medtec dock, med egna ambitiösa hållbarhetsmål i ryggen, att försöka stödja ett mer hållbart förhållningssätt till hur man utnyttjar sina befintliga möbler inom vården. Med ett paketerad renoveringserbjudande förlängs livslängden på produkterna. Detta har en positiv påverkan på såväl hållbarhet som ekonomi för sjukvården.  

 

Oscar Medtec har levererat undersökningsmöbler till svensk sjukvård sedan tidigt 70-tal. Detta innebär att det finns Oscar-produkter på de flesta av Sveriges sjukhus och vårdcentraler. Nu lanserar Oscar Medtec ett erbjudande till sjukvården om att renovera sina möbler till fastpris som alternativ till nyinköp. Efter analys av möbelns renoveringsbehov tar Oscar fram ersättningsdelar och installerar dessa sedan på plats hos kund. Detta innebär minimalt med påverkan på verksamhet och en renoverad produkt med nyproduktsgaranti.

 

– Att kunna bidra till sjukvårdens hållbarhetsarbete känns väldigt bra för oss på Oscar Medtec. Då vi både har egen tillverkning i Sverige och en rikstäckande serviceorganisation har vi denna möjlighet. Vidare innebär detta att vi även i dagens tuffare ekonomiska klimat kan fortsätta leverera nytta till svensk sjukvård. Dessutom är detta en av många aktiviteter i vårt eget hållbarhetsarbete, detta arbete accelereras nu i samarbete med våra ägare och systerföretag inom Indutrade-gruppen, säjer Fredrik Löfgren, VD på Oscar Medtec.

 

Initialt kommer erbjudandet att riktas mot produkter inom grupperna undersökningsbritsar och provtagningsstolar. På sikt kommer erbjudandet utvecklas vidare i nära samarbete med användare och kunder.

  

Resurser:

Mer information:
https://news.oscarmedtec.se/renovera

https://www.indutrade.se/hallbarhet/

 

Bildmaterial:
Bild på Ove i vår produktion     
Undersökningsbrits från Oscar Medtec
Fredrik Löfgren, VD

 

Kontakt:

Oscar Medtec AB
Fredrik Löfgren, VD
Fredrik.lofgren@oscarmedtec.se
0707-103828

 

Oscar Medtec är Skandinaviens ledande leverantör av läkemedelskylskåp och undersökningsmöbler för sjukvård, apotek, skola och omsorg. Företaget ingår i den svenska industri- och teknikkoncernen Indutrade och har egen utveckling och tillverkning i Kungälv. Oscar Medtec har ca 30 anställda och omsatte ca 70 Mkr 2022.