Pressmeddelande - Oscar Medtec och ITAB samarbetar kring läkemedelsförvaring

Kraven på läkemedelsförvaring är hårda och att hantera vaccin, läkemedel och prover på ett säkert sätt kan i många fall vara livsviktigt. För att kunna erbjuda en helhet till sjukvård och apotek kommer Oscar Medtec bli återförsäljare för ITABs sortimentet av Sintek®-produkter i Sverige.

 

Utöver undersökningsmöbler och lösningar för driftsäker och temperatursäker förvaring i medicinkylskåp kan nu Oscar Medtec även leverera ITAB Sintek’s® inredningssystem; StockFlow®, Carrousel®, FlatDraw och Rombic®. Oscar Medtec blir därmed ansvarig för all försäljning i Sverige av dessa produkter.

 

"Vi tar läkemedelsförvaring på stort allvar och därför känns det bra att kunna erbjuda våra kunder allt de behöver för att optimera sina läkemedelsrum och apoteksförvaring, från ett och samma ställe. Sinteks® sortiment passar oss perfekt", berättar Fredric Ericson, VD på Oscar Medtec.

 

Oscar Medtecs organisation kommer även förstärkas med Heidi Destberg som har mångårig erfarenhet av ITAB Sintek’s® produkter. ITAB kommer fortsatt producera dessa produkter och service- och monteringspersonal kommer hantera installation och service.

 

"Vi är väldigt glada över att ha hittat en stark återförsäljare med lång erfarenhet inom läkemedelsförvaring och vi ser fram emot ett nära samarbete med Oscar Medtec på den svenska marknaden", säger Robert Nylén, Head of Pharmacy Business på ITAB.

 

 

Kontakt:

Oscar Medtec AB

Fredric Ericson VD

fredric.ericson@oscarmedtec.se

0303-23 31 53

 

ITAB Shop Concept AB

Robert Nylén

robert.nylen@itab.com

0708-69 03 45

 

 

Oscar Medtec är Sveriges ledande leverantör av medicinkylskåp och undersökningsmöbler för sjukvård, apotek, skola och omsorg. Företaget är familjeägt i andra generationen av Fredric och Linda Ericson och har egen utveckling och tillverkning i Kungälv. Oscar Medtec har ca 30 anställda och omsatte ca 60 Mkr 2018.   

 

ITAB Shop Concept AB (publ) erbjuder kompletta butikskoncept till butikskedjor inom detaljhandeln. I helhetserbjudandet ingår kundunika koncept, kassadiskar, självutcheckningssystem, digitala produkter och professionella belysningssystem. Bland kunderna finns de ledande aktörerna i större delen av Europa. ITAB är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa och en av Europas största leverantörer av butiksinredning och belysningssystem. ITAB har cirka 3 200 anställda och omsatte 6 031 Mkr 2018. Bolagets B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

 

 

Vill du ha pressmeddelandet som pdf så hittar du det här.